Німеччина надасть кошти на підтримку української енергетики: про яку суму йдеться

Німеччина надасть кошти на підтримку української енергетики: про яку суму йдеться

Німеччина виділить Україні 195 мільйонів євро на потреби енергокомпаній. Про це повідомляє Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку ФРН.

Очільниця відомства Свенья Шульце під час переговорів з віцепрем’єр-міністром України Олександром Кубраковим заявила, що німецький уряд продовжить підтримувати Україну у захисті критичної енергетичної інфраструктури та в економічному відновленні.

“Шульце пообіцяла виділити додаткові 195 млн євро на енергопостачання та виживання компаній в Україні”, - йдеться у повідомленні. 

Відомо, що підтримка Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Україні від початку повномасштабної війни становить близько 1,2 мільярда євро.

“Тепло та електроенергія є ключовими для стійкості людей в Україні, особливо з огляду на майбутню зиму. Ось чому ми збільшуємо нашу підтримку критичної енергетичної інфраструктури України. Український уряд взяв на себе зобов’язання щодо реконструкції, яка зробить країну більш стійкою та наблизить її до Європейського Союзу. Ми будемо активно підтримувати вас у цьому”, - додала глава відомвства.

Варто зауважити, що половини коштів має бути використано для захисту енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими. Пдтримка буде надана українському постачальнику електроенергії “Укренерго”.

Нагадаємо, що Австралія надала Україні новий пакет допомоги на 12,8 млн доларів (20 млн австралійських доларів). До цього пакету увійшло обладнання, яке полегшить розмінування української території та боротьбу з дронами окупантів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, ймовірно, відвідає Україну на початку листопада.

Головне