Nike подала до суду на конкурентів New Balance та Skechers

Nike подала до суду на конкурентів New Balance та Skechers

Американський виробник спортивного одягу та взуття Nike звернулась до суду із позовами проти своїх конкурентів - компаній New Balance та Skechers. У позовних заявах вказано, що вказані бренди порушили патенти, пов'язані з виготовленням верхньої частини кросівок, пише Reuters.

Йдеться про технологію під назвою Nike Flyknit, яку було розроблено для виробництва взуття для бігу та гри у футбол і баскетбол. У заявах Nike наголошує, що її було було використано брендами New Balance та Skechers "без дозволу правовласника.

У суді виробник домагатиметься сплати відшкодувань за завдану шкоду. Також Nike вимагає від суду вжити таких заходів, які б у майбутньому не дозволили відповідачам "порушувати патентне законодавство".

У New Balance на обвинувачення відповіли. Компанія заявила, що з повагою ставиться до "прав інтелектуальної власності конкурентів", проте додали, що у Nike не має виняткового права на випуск спортивного взуття "із застосування технологій, які використовувались у галузі десятками років". 

Як відомо, раніше Nike з аналогічними обвинуваченнями зверталась до суду стосовно компаній Adidas, Puma та Lululemon.

Нагадаємо, раніше цього місяця стало відомо, що Nike знову запрацював у росії, але вже під назвою NSP. ЗМІ писали, що Nike викупила російська мультибрендова мережа Sport Point. Весь асортимент магазину залишився тим самим, розповіла покупці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні кросівки Майкла Джордана, в яких він грав у другій грі фіналу НБА 1998, були продані на аукціоні Sotheby's за рекордну для таких лотів суму - 2,2 млн доларів. На продає виставили культові чорно-червоні кросівки Air Jordan 13.
 
 


 

Головне