Нідерланди та ще одна країна спільно поставлять Україні систему Patriot

Нідерланди та ще одна країна спільно поставлять Україні систему Patriot

Нідерланди та ще одна країна об'єдналися, щоб надати Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Про це оголосила міністр оборони Нідерландів, що йде у відставку, Кайса Оллонгрен, повідомляє NL Times. 

За її словами, Нідерландам та їхньому партнеру вдалося зібрати частини системи Patriot, які потім будуть зведені в єдину цілу. Оллонгрен підкреслила важливість протиповітряної оборони для України, яка дозволяє протистояти багатьом атакам з боку росії.

Міністерка оборони Нідерландів також сказала, що новина про поставку Україні системи Patriot від Румунію дуже хороша. Вона додала, що США також працюють над збільшенням допомоги українським військовим.

Крім того Оллонгрен підкреслила, що кожне розширення ППО України вітається, “оскільки росіяни продовжують, та навіть посилюють авіаудари”.

Минулого тижня на зустрічі в Брюсселі, присвяченій питанням поставок Україні систем Patriot, було складено черговий пакет допомоги. Очільниця Міністерства оборони Нідерландів зазначила, що “всі частини пазла” вже на місці. Назва країни-партнера Нідерландів наразі не розголошується, адже Оллонгрен вважає, що ця держава повинна сама оголосити про свою участь у постачанні системи Patriot.

Також не розголошується, коли саме система Patriot буде доставлена Україні, щоб не оприлюднювати цю інформацію росії.

В минулому Нідерланди вже постачали Україні основні компоненти для систем Patriot, такі як ракети та пускові установки. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова українського уряду Денис Шмигаль зустрівся у Києві із в.о. заступника державного секретаря США з політичних питань Джоном Бассом.

Головне