Нічний наліт більш як 30 дронів: "шахеди" збивали в 11 областях

Нічний наліт більш як 30 дронів:

Військовослужбовці рф у ніч на суботу, 16 грудня, випустили по Україні 31 ударний дрон типу Shahed. Українські захисники неба впорались з переважною більшістю запущених ворожих повітряних цілей. 

Як інформують Повітряні сили ЗС Україні, в цілому було знищено 30 "шахедів". По баражуючих боєприпасах ППО відпрацьовувало в 11 областях, серед яких: Київщина, Вінниччина, Сумщина, Чернігівщина, Херсонщина, Дніпропетровщина та Черкащина. Так, на Миколаївщині було збито два дрони, на Хмельниччині - один.

Цієї ночі ворог запускав дрони одразу з трьох напрямків - ударні БпЛА стартували з російських Курська, Сещі (у Брянській області) та Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край).

До знищення ворожих "шахедів" долучали авіацію, мобільні вогневі групи та зенітні ракетні підрозділи.

Однією з цілей нічної атаки став Київ. У Київській МВА відзвітували про збиття всіх дронів, які летіли на місто. В результаті роботи ППО та падіння уламків збитих "шахедів" люди не постраждали. 

Нагадаємо, напередодні вночі вороже військо атакувало Україну 14 ударними безпілотниками. Усі їх було знищено силами та засобами української ППО в межах Миколаївської, Херсонської, Хмельницької та Полтавської областей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України протягом минулої доби, 15 грудня, знищили ще понад дев'ять сотень російських окупантів та 14 танків

Головне