Нічна атака по Київщині: скільки дронів збила ППО

Нічна атака по Київщині: скільки дронів збила ППО

Російська федерація другий день поспіль проводить атаки на Київ за допомогою дронів-камікадзе типу Shahed-136/131. Близько 10 таких безпілотників було знищено завдяки протиповітряній обороні на підступах до Києва.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, наразі немає інформації щодо постраждалих чи руйнувань.

Зазначимо, що повітряна тривога через загрозу ударів безпілотників спочатку була оголошена для Київської області, а потім для самого Києва, тривала з вечора суботи до 02:00 неділі, 19 листопада.

Ворог запускав дрони в групах, які атакували столицю хвилями, з різних напрямків і постійно змінювали вектори руху. Тому тривога в столиці оголошувалася кілька разів.

За його словами, протиповітряна оборона на підступах до Києва та на території міста здійснила ураження близько десятка дронів. Деталі щодо типу і кількості ворожих цілей будуть надані Повітряними силами ЗСУ.

Чиновник наголосив, що наразі в Києві не зафіксовано постраждалих або критичних руйнувань, але дані уточнюються.

"Як бачите, ворог активізував атаки на Київ. Тому будьте уважними та відповідальними і не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Бережіть себе", – закликав Попко.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, від початку російського повномасштабного вторгнення зусиллями українських захисників було відправлено на дно або серйозно пошкоджено 10-15% складу Чорноморського флоту рф.

Головне