Невдовзі можуть частково закрити червону гілку метро, - Київрада

Невдовзі можуть частково закрити червону гілку метро, - Київрада

Невдовзі у Києві можуть частково закрити на ремонт ще одну ділянку метро, що на червоній гілці. Закриття відбудеться, якщо експертиза підтвердить аварійний стан мосту Метро.

Про це заявив голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, міст, завдяки якому поїзди метро перетинають Дніпро, принаймні останні два роки перебуває у "втомленому" стані. Проте тільки у 2023 році кошти з бюджету спрямували на його капітальний ремонт або на будь-які ремонтні роботи, які пов'язані з його станом.

Вітренко розповів, що два роки на стан мосту ніхто не звертав уваги, лише констатувався такий факт. Проте якщо експертиза підтвердить, що міст треба закривати, це буде зроблено. Це паралізує роботу метро на частині червоної гілки.

"Це, як на мене, апокаліптичний сценарій, тому що ми всі розуміємо, яке значення мають мости для міста Києва, що їх катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями та необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті ", – визнали у Київраді.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ділянка тунелів Оболонсько-Теремківської лінії між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка" потребує проведення планового ремонту. Такий ремонт збираються провести влітку 2024 року.

Головне