Нема такого паркану, який ми не зможемо подолати - Плетенчук про заходи безпеки рф навколо Кримського мосту

Нема такого паркану, який ми не зможемо подолати - Плетенчук про заходи безпеки рф навколо Кримського мосту

Супутникові знімки показали, що росіяни поблизу Кримського мосту топлять баржі. Вочевидь так вони намагаються захистити об'єкт від надводних дронів. Ефективність таких заходів з боку ворога в ефірі "Ми-Україна" оцінив речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що якщо говорити безпосередньо про море, то окупанти там також застосовують велике угруповання кораблів та катерів прикордонної служби, як правило не менше десяти одиниць. Також вони виставляють охорону як з півночі, так і з півдня у Керченській протоці.

"Нема такого паркану, який ми не зможемо подолати. Враховуючи загальну протяжність цієї незаконної споруди - це 19 кілометрів, відповідно, кількість втоплених барж має перевищувати кількість одиниць в Чорноморському флоті", - розповів Плетенчук.

За словами речника ВМС ЗСУ, росіяни вдаються до не надто ефективних заходів безпеки навколо мосту.

Нагадаємо, начальниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що росіяни відчувають, що Кримський міст у небезпеці і з ним щось має статися.

“Напруження навколо того самого зайвого мосту, воно також сприяє перериванню ланцюга логістики. Досить регулярному і досить потужному в сенсі неможливості забезпечити безпосередньо безперервне сполучення. Вони постійно перекривають, оголошуючи навчання, оголошуючи додаткову небезпеку. Вони відчувають, що щось має статися", - розповіла вона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сили ППО збили 22 дрони-камікадзе над Одещиною вночі 3 вересня. Ціллю ворога вкотре стала портова інфраструктура.

Головне