Нелегальний потік мікросхем до росії зменшився вп’ятеро - Reuters

Нелегальний потік мікросхем до росії зменшився вп’ятеро - Reuters

Кількість переправлених до росії через Китай та Гонконг товарів, що підпадають під заборону, в першій половині 2024 року скоротилася на 28%. Про це повідомляє Reuters.

Поставки до росії зазнали значного спаду, особливо в сфері високотехнологічних компонентів та інших товарів, які можуть бути застосовані у військових цілях проти України.

Статистика показує, що за перші п'ять місяців року транзитні перевезення товарів підвищеного пріоритету через Гонконг зменшились на 28%, а через континентальний Китай (без урахування Гонконгу) - на 19%.

У Мінфіні США вважають такий результат наслідком впливу кількох факторів, серед яких агресивні заходи (санкції) з боку американського уряду, а також його взаємодія з компаніями, продукція яких незаконно імпортується до рф.

"Я думаю, що є певні підстави бути принаймні оптимістичними щодо того, що ми змогли сповільнити частину цієї торгівлі, - заявив представник Міністерства торгівлі США. - Однак Китай все ще залишається нашою проблемою номер один".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Джо Байдена щодо виходу з президентських перегонів. Про глава держави написав на своїй сторінці в Х.

Як писали "Ми-Україна" раніше, власник канатної переправи, під час спуску якою обірвався трос, директор ТОВ "Активна країна" та один із засновників компанії Денис Курта пообіцяв співпрацювати зі слідством. Про це він повідомив у соцмережах.

Головне