Негода і бойові дії залишили без світла понад 25 тисяч українців, - Міненерго

Негода і бойові дії залишили без світла понад 25 тисяч українців, - Міненерго

Через несприятливі погодні умови та бойові дії на ранок 17 липня без електропостачання залишаються понад 25 тисяч споживачів у різних регіонах України.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

У Львівській області негода знеструмила 91,7 тисячі споживачів у 336 населених пунктах. На ранок 19,4 тисячі споживачів у 141 населеному пункті залишаються без світла.

Закарпатська область постраждала від грози, знеструмлено 6,5 тисячі абонентів у 25 населених пунктах.

У Донецькій області через ворожі обстріли знеструмлено 3,3 тисячі абонентів. Енергетики відновили електропостачання для понад 9 тисяч абонентів у 11 населених пунктах. Проте, на ранок 123 населені пункти, загалом 80,8 тисячі абонентів, залишаються без електроенергії.

Запорізька область також постраждала від бойових дій, на ранок без енергопостачання залишаються 3731 абонент у 51 населеному пункті.

У Кіровоградській області через технологічні порушення знеструмлено 126 споживачів.

В Одеській області через бойові дії без електропостачання 165 абонентів, а через технологічні порушення знеструмлено 7,3 тисячі абонентів.

Сумська область постраждала від технологічних порушень, без світла залишаються 198 споживачів у двох населених пунктах. Загалом через бойові дії без електропостачання залишаються 3,8 тисячі споживачів у 69 населених пунктах.

У Харківській області енергетики відновили електропостачання для 1,5 тисячі абонентів, знеструмлених через бойові дії. На ранок без світла залишаються 38,2 тисячі споживачів у 107 населених пунктах.

Херсонська область зазнала втрат через обстріли, знеструмлено 3 тисячі абонентів у місті Херсон. Загалом, на ранок без світла залишаються 5476 абонентів у Херсоні та 26,1 тисячі абонентів у 48 населених пунктах області.

У Чернігівській області через технологічні порушення знеструмлено 452 споживачі у шести населених пунктах. На ранок без світла через бойові дії 1,5 тисячі споживачів у 28 населених пунктах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Бельгія виділить 150 мільйонів євро на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури в Київській і Чернігівській областях.

Головне