Негода залишила без електрики понад 275 населених пунктів в 11 областях

Негода залишила без електрики понад 275 населених пунктів в 11 областях

Станом на ранок понеділка, 7 серпня, у 276 населених пунктах в 11 українських областях немає світла через негоду. В цілому через бойові дії на сьогодні знеструмлено більш як 450 міст, селищ та сіл країни, інформує "Укренерго".

"Через негоду є знеструмлення у 276 населених пунктах у Волинській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях. Відновлення живлення триває", - йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що через повномасштабні бойові дії рф в Україні наша енергосистема зазнала нових ушкоджень в трьох областях - Сумській, Харківській та Херсонській. Ремонті роботи там здійснюються виключено з дозволу військових. За даними Міненерго, за добу енергетикам вдалось заживити майже 12 000 споживачів на прифронтових територіях, більшість із них – на Донеччині.

Досі без електрики після підриву росіянам Каховської ГЕС залишаться 11 400 абонентів у Херсоні. На заваді відновлювальним роботам стоять постійні обстріли з боку армії рф.

Дефіциту потужності в мережі немає, попри збільшення споживання, пов'язане зі спекою та використанням кондиціонерів. Триває ремонтна кампанія на об’єктах теплової, атомної та гідрогенерації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що нинішня ремонтна кампанія є наймасштабнішою в історії нашої держави. За його словами, у короткостроковій перспективі – максимальне відновлення енергомережі з резервами, максимальне відновлення генерації для збільшення потужності в системі і робота над системами захисту.

Головне