Не схотіли стояти поруч з Лукашенком: одразу три президенти бойкотували сімейне фото на COP28

Не схотіли стояти поруч з Лукашенком: одразу три президенти бойкотували сімейне фото на COP28

Президенти Польщі, Латвії та Литва у п'ятницю, 1 грудня, відмовилися позувати для сімейного фото зі світовими лідерами на Конференції ООН щодо зміни клімату  COP28 через присутність на заході білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Про це пише LTR.

"Це називається cімейне фото. Лукашенко не є часиною сім'ї, до якої ми хочемо належати. Було б лицемірством стояти пліч-о-пліч з главою держави, яка стала плацдармом для російської агресії проти України та обговорювати майбутнє світу і кліматичні зміни як ні в чому не бувало", – прокоментував свої дії литовський президент Гітанас Науседа.

Він додав, що Білорусь, так само як і росія сприяє руйнуванню світу та відповідальна за події, які вже майже два роки відбуваються в Україні, включно із загибеллю тисяч людей та катастрофічним впливом війни на довкілля.

Країни Заходу ще до 24 лютого 2022 року засуджували російського диктатора за придушення опозиції та свобод громадян в Білорусі,а також в організації міграційних криз. Для вторгнення в Україну Мінськ дав росії змогу використати територію Білорусі як один з плацдармів для наступу, звідти ж агресор завдавав і ракетних ударів по українських містах. Цього літа РБ отримала російську ядерну зброю.

Нагадаємо, цьогоріч у вересні Європейський парламент ухвалив резолюцію "Про відносини з Білоруссю", яка визнає самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка співучасником злочинів, скоєних росією в Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні Польща наполягала на повній ізоляції Білорусі через провокації на польсько-білоруському кордоні.  

 

 

Головне