Не маємо іншого вибору: у Міноборони Ізраїлю зробили заяву щодо атаки Ірану

Не маємо іншого вибору: у Міноборони Ізраїлю зробили заяву щодо атаки Ірану

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що його країна не має вибору, окрім як помститися Ірану за нещодавну масовану ракетну та дронову атаку. Про це пише видання Axios.

Очільник Міноборони Ізраїлю вже повідомив про це рішення міністру оборони США Ллойду Остіну. Він наголосив, що Ізраїль не дозволить запускати балістичні ракети по своїй території без відповіді.

Як відомо, Сполучені Штати Америки не підтримують удари Ізраїлю по Ірану у відповідь. Про це спочатку заявив американський президент Джо Байден, а згодом і Ллойд Остін. За словами останнього, США не прагнуть до ескалації.

Нагадаємо, 13 квітня Іран запустив майже 350 ударних безпілотників та ракет проти Ізраїлю у відповідь на авіаудар 1 квітня по посольству Ірану у Сирії, в результаті якого загинув високопоставлений іранський генерал.

Більшість безпілотників і ракет Тегерану були перехоплені за межами повітряного простору Ізраїлю ізраїльськими, американськими, британськими, французькими, йорданськими та саудівськими силами.

Як повідомляли "Ми-Україна", Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Великої Британії, Франції та Німеччини на зустріч після ракетних ударів Тегерану по Ізраїлю.

Головне