Іран викликав європейських послів через "подвійні стандарти"

Іран викликав європейських послів через

Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Великої Британії, Франції та Німеччини на зустріч після ракетних ударів Тегерану по Ізраїлю.

Цю інформацію передає агентство Reuters з посиланням на Іранські ЗМІ.

Три європейські країни засудили іранську ракетну атаку на Ізраїль, яка відбулася в ніч з суботи на неділю, як відповідь на бомбардування Ізраїлем іранського консульства в Сирії 1 квітня.

Директор з питань Західної Європи в Міністерстві закордонних справ Ірану звинуватив ці три країни в "подвійних стандартах", оскільки вони раніше в квітні виступили проти розробленої Росією заяви Ради Безпеки ООН, яка засуджувала атаку Ізраїлю на комплекс посольства Ірану в Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран атакував Ізраїль сотнями дронів та ракет: що відбувається на Близькому Сході

"Військові дії Ірану проти баз сіоністського режиму (Ізраїлю) відповідають в рамках права на законну оборону, передбаченого статтею 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй, і є відповіддю на ряд злочинів, включаючи нещодавній напад на посольський комплекс в Сирії", – заявив представник Ірану.

Попередньо ЗМІ повідомляли про можливий удар Ірану по Ізраїлю, на що також зауважував президент США Джо Байден, зазначаючи, що такий удар може бути комбінованим, включаючи використання безпілотників та ракет.

У зв'язку з нападом Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників США перегляне проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю.

Наразі невідомо, чи стосується цей проєкт саме пакету допомоги, який поєднує фінансування Ізраїлю з допомогою Україні та Тайваню.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Сербія планує купити французькі винищувачі, відмовившись від російських.

Головне