Не лише SAMP/T: ЗМІ дізнались про намір Італії передати Україні ракети Storm Shadow

Не лише SAMP/T: ЗМІ дізнались про намір Італії передати Україні ракети Storm Shadow

Італійське Міноборони може включити до нового пакети військової допомоги України далекобійні ракети. Як дізналось Fatto Quotidiano, йдеться про озброєння Storm Shadow. 

Співрозмовники видання зазначили, що вміст вже дев'ятого пакета допомоги для України міністр оборони Італії Гвідо Крозетто має презентувати парламенту до кінця поточного місяця. Як очікується, до його складу буде включений наземний зенітний ракетний комплекс SAMP/T та партія ракет Storm Shadow із дальністю до 300 км. 

Як відомо, далекобійні ракети Storm Shadow Україні першою у травні 2023 року передала Велика Британія. Це дозволило Силам оборони задавати ударів вглиб окупованих армію рф українських територій. Тоді українська сторона зобов'язалась не використовувати це озброєння для атак на територію рф. Упродовж понад року використання Storm Shadow застосовувалась для ураження цілого переліку російських цілей, серед яких судноремонтний завод та штаб Чорноморського флоту рф в Севастополі, суднобудівний завод "Залив" у Керчі та інших. 

Цьогоріч у травні радник голова Міноборони Юрій Сак в інтерв'ю Bloomberg підтвердив, що Україна вже використовувала надані Великою Британією ракети Storm Shadow для ударів по території рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція не забороняє Україні бити ракетами Storm Shadow по росії, - BBC

Як писав "Ми-Україна" раніше, для вступу в НАТО Україна повинна виграти війну проти рф. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. 

 

Головне