Франція не забороняє Україні бити ракетами Storm Shadow по росії, - BBC

Франція не забороняє Україні бити ракетами Storm Shadow по росії, - BBC

Франція заявила, що Україна може використовувати їхні ракети Storm Shadow для ударів по території рф, оскільки не було накладено жодних обмежень на їх використання з самого початку.

Про це повідомляє BBC з посиланням на неназваного французького військового авіаційного офіцера.

Видання зазначає, що Велика Британія та Франція, які постачають Україні крилаті ракети Storm Shadow з дальністю до 250 км, не обмежували їх застосування від початку.

Президент Франції Емманюель Макрон минулого тижня заявив, що Захід повинен дозволити Україні використовувати зброю для ударів по території рф.

"Ми повинні дозволити Україні нейтралізувати військові об'єкти, з яких запускаються ракети та інші військові об'єкти, з яких здійснюються напади на Україну", - сказав він.

Французький військовий офіцер, який побажав залишитися анонімним, пояснив, що це сприймається як дозвіл на використання Storm Shadows для ударів по рф. Він також зазначив, що Україна тепер може атакувати аеродроми в Курській та Бєлгородській областях, які межують з Україною.

Однак, такі операції мають обмеження через необхідність наближення українських Су-24, оснащених цими ракетами, до російського кордону для їх запуску, що робить їх вразливими перед російськими системами ППО.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Нацполіції показали відео зруйнованого Вовчанська з висоти пташиного польоту.

Головне