Не бачити Білорусі диво-зброї: Китай з нею технологіями не ділитиметься, - експерт

Не бачити Білорусі диво-зброї: Китай з нею технологіями не ділитиметься, - експерт

Китай не дасть Білорусі передові технології для виробництва зброї. У цьому переконаний військовий експерт, офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров.

Про це він розповів в ефірі "Ми-Україна".

На його думку, таємно зробити - це не вийде. А зайвий розголос КНР не потрібен.

"Тому вважати, що якусь диво-зброю зможуть побудувати в Білорусі — нема взагалі ніяких підстав і я вважаю, що все ж таки Китай не дасть технологій і не буде постачати якісь ключові компоненти. Тому що всі ми бачили, що на цій війні, скажімо так, все таємниче стає явним дуже швидко", — зазначив він.

Нагадаємо, 28 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів у Китай з офіційним візитом. Там він та глава КНР Сі Цзіньпін проведуть переговори у вузькому та розширеному складах.

За офіційними даними, темою зустрічі нібито стане поглиблення партнерства між КНР та Білоруссю, питання розвитку торговельно-економічного, інвестиційного та гуманітарного співробітництва.

Як писав "Ми-Україна" раніше, НАТО помітило ознаки того, що Китай, ймовірно, планує надіслати зброю росії для допомоги у її війні проти України. За словами генсека Північноатлантичного альянсу, КНР ще не робила постачань у рф, але це питання обговорюється.

“Ми не бачили жодних поставок військової допомоги з Китаю до росії, але ми бачили ознаки того, що вони розглядають і, можливо, планують це зробити, і це причина, чому Сполучені Штати та інші союзники дуже чітко застерігали від цього”, – зазначив він.

Головне