НБУ ввів в обіг нову пам’ятну монету 5 грн: як вона виглядає

НБУ ввів в обіг нову пам’ятну монету 5 грн: як вона виглядає

Національний банк України випустив нову пам'ятну монету номіналом 5 гривень. Випущено 75 000 примірників цієї монети, яка присвячена багатоцільовому безпілотному авіаційному комплексу "Лелека-100", що з 2021 року офіційно знаходиться на озброєнні ЗСУ.

Про це повідомили в Нацбанку.

"Лелека-100" відіграє важливу роль у підтримці оборонних операцій, ставши незамінним інструментом для повітряної розвідки та коригування артилерійського вогню.

Дизайн нової монети

 

На аверсі монети зображено стилізоване зображення монітора керування польотом безпілотника "Лелека-100", де на степових дорогах видно ворожі танки. У центрі розміщено абрис планера комплексу, що символізує технологічний прогрес та інноваційний потенціал України.

На реверсі монети показано планер розвідувального комплексу в польоті, над яким стилізовано зображено абрис птаха лелеки, символізуючи мир та спокій, які "Лелека-100" забезпечує своєю пильністю. Нижче зображено земну поверхню з умовною схемою візуального дослідження маршруту польоту безпілотника, відображаючи стратегічне бачення та планування. Стилізовані вертикальні та горизонтальні шкали символізують здатність комплексу визначати координати цілей та коригувати артилерійський вогонь.

Де можна придбати монету

 

Продаж нової монети в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ розпочнеться 23 липня. Крім того, її можна буде придбати в таких банках-дистриб'юторах:

  • Укргазбанк
  • Таскомбанк
  • ПриватБанк
  • Ощадбанк
  • ПУМБ

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Кабміні тривають дискусії стосовно оптимізації складу уряду та міністерств.

Головне