Назвали три способи, як планується обійти блокування Орбаном виділення 50 млрд євро допомоги Україні

Назвали три способи, як планується обійти блокування Орбаном виділення 50 млрд євро допомоги Україні

Назвали три способи, як планується обійти блокування Орбаном виділення 50 млрд євро допомоги Україні. Про це у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" повідомив заступник керівника ОП Ігоря Жовкви. 

За словами заступника керівника ОП Ігоря Жовкви, лідери країн ЄС відклали це питання до січня, але хвилюватися не треба.

Один із способів отримати кошти – це спільний бюджет ЄС. Тобто це зміни до їхнього бюджету. "Це найпростіший та найлогічніший варіант".

Другий варіант, який готують наші партнери – можливість виділити кошти шляхом двосторонньої допомоги. "Тобто решта 26 держав будуть це робити не з бюджету ЄС"

 І третій, альтернативний варіант, на перший час – це макрофінансова підтримка. Так з нами працювала Єврокомісія.

Нагадаємо, перша леді Олена Зеленська відвідала Львівський медичний професійний коледж післядипломної освіти. Про це вона повідомила в своєму Instagram-акаунті.

Відомо, що це єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медсестер і фармацевтів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україну за посередництва Катару вдалося повернути трьох дітей. Про це повідомив омбудсман України Дмитро Лубінець.

Це вдалося реалізувати у межах плану дій президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA за посередництва Катару.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.