В Україну за посередництва Катару вдалося повернути трьох дітей

В Україну за посередництва Катару вдалося повернути трьох дітей

В Україну за посередництва Катару вдалося повернути трьох дітей. Про це повідомив омбудсман України Дмитро Лубінець.

Це вдалося реалізувати у межах плану дій президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA за посередництва Катару.

"Хлопчика 2008-го року народження і дівчинку 2011-го вдалося вивезти з ТОТ Херсонської області і братик з сестричкою вже поряд зі своєю мамою. Третій хлопчик 2011-го року народження вже теж поряд зі своєю мамою. За сприяння Офісу Омбудсмана мама його забрала на території Грузії", — зазначив він.

Нагадаємо, прокуратура відкрила провадження за фактом перешкоджання доступу дітей до приміщення шкільного укриття під час повітряної тривоги. Інцидент стався у Києві 14 грудня, охоронець не впустив двох школярів до сховища, бо вони були з собакою.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з тимчасово окупованих територій України повернули ще чотирьох дітей, батьки однієї з них — українські військовослужбовці. Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба.

Процес порятунку проходив нелегко, але тривала й складна дорога нарешті позаду. Нині діти перебувають у безпеці на вільній території України.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.