Наземна операція може тривати місяцями, але стане останньою для ХАМАС, - Міноборони Ізраїлю

Наземна операція може тривати місяцями, але стане останньою для ХАМАС, - Міноборони Ізраїлю

Анонсована Ізраїлем наземна операція в Секторі Гази може затягнутися на три місяці, проте вона має завершитися цілковитим знищенням воєнізованого угруповання ХАМАС. Про це повідомив очільник ізраїльського оборонного відомства Йоав Галант, пише The Times of Israel. 

"Цей наземний маневр у Секторі Гази буде останнім з тієї простої причини, що після нього не буде ХАМАС. Це займе місяць, два місяці, три, але, зрештою, ХАМАСА не буде", — наголосив міністр.

Він додав, що перш ніж наступати технікою та піхотою Ізраїлю застосує всі спроможності своїх Військово-повітряних сил (IAF).

"Думаю, ви знаєте, як зробити це смертоносним, точним і дуже якісним способом, як це було доведено до цього", - звернувся Галант до представників ВПС Ізраїлю в командному центрі в Тель-Авіві.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю посилила інтенсивність завдання ударів по Сектору Гази перед прийдешній наземним вторгненням. Цієї ночі. Представник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі пояснив, що ударів стало більше, щоб зменшити ризики для ізраїльської армії під час майбутньої операції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі війн, що тривають нині в Україні та Ізраїлі, лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл назвав росію, КНР та Іран новою "віссю зла"

 

 

 

 

Головне