Наводила російські авіабомби на Сумщину: СБУ затримала чергову агентку фсб

Наводила російські авіабомби на Сумщину: СБУ затримала чергову агентку фсб

Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка наводила удари російських авіабомб на територію Сумщини. Завдяки швидкій реакції служби було запобіжено спробам ворога атакувати позиції Сил оборони.

Про це повідомляє СБУ.

Агенткою виявилась місцева мешканка, яка підтримувала ідеологію російської пропаганди. Після початку російського вторгнення в Україну вона активно висловлювалася на користь росії в соцмережах. ФСБ рекрутувала її після того, як помітила її діяльність.

Спочатку зрадниця здійснювала розвідувальну діяльність в прикордонному районі, де жила. Після обстрілу цього району вона була евакуйована до іншого населеного пункту, де продовжила працювати на ФСБ. Її завданням було збирати інформацію про українські військові об'єкти, зокрема, визначати їхні координати та передавати цю інформацію ворожій стороні.

СБУ виявила її дії та затримала "на гарячому", коли вона готувалася до нової місії.

Під час обшуку у неї вилучили мобільні телефони, за допомогою яких вона спілкувалася з російськими кураторами. Злочинцій оголошено підозру за державну зраду в умовах воєнного стану. Вона залишається під вартою, їй загрожує довічне ув'язнення.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Нікопольському районі Дніпропетровщини ворожий дрон-камікадзе атакував автомобіль. У результаті загинув чоловік.

Головне