Навели ракети на багатоповерхівку в Запоріжжі: СБУ знешкодила агентурну мережу фсб

Навели ракети на багатоповерхівку в Запоріжжі: СБУ знешкодила агентурну мережу фсб

Служба безпеки викрила та припинила діяльність російської агентурної мережі, яка наводила удари окупантів по Запоріжжю.

Про це повідомяє пресслужба СБУ.

Зокрема, було затримано керівника цієї групи, який 18 жовтня 2023 року направив російські ракети на багатоповерховий будинок у центрі міста. Внаслідок обстрілу загинули п'ять людей, а ще п'ять отримали серйозні поранення. Виявилося, що зрадником виявився місцевий мешканець, який був членом запорізького "клубу воєнної реконструкції". У середині жовтня цього року його дистанційно звербувала ФСБ, і він прийняв псевдонім "Палестинець". Ще четверо осіб також вступили у співпрацю з російськими спецслужбами.

За даними слідства, ці агенти проводили розвідку місць розташування Збройних сил на території Запоріжжя і передавали геолокації житлових будівель та промислових об'єктів. Отримані дані передавали "Палестинцю", а він, в свою чергу, направляв їх до ФСБ через контактну особу в одному із тимчасово окупованих міст на Запоріжжі.

Під час обшуків в агента ФСБ та його спільників вилучили вогнепальну зброю, комп'ютери та телефони з доказами злочинів, а також російську і радянську символіку.

Слідчі СБУ оголосили "Палестинцю" підозру за статтями 28 (державна зрада) та 111 (вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За ці злочини йому може загрожувати довічне ув'язнення, і наразі російський агент перебуває під вартою.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ відкрила кримінальну справу через прослушку Залужного.

Головне