Науседа вдруге вступив на посаду президента Литви

Науседа вдруге вступив на посаду президента Литви

Сьогодні відбулася інавгурація Гітанаса Науседи на посаду президента Литви на другий термін. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі X (Twitter).

Опівдні церемонія інавгурації розпочалася з урочистого засідання в литовському парламенті – Сеймі. Науседа присягнув на вірність Литовській Республіці та Конституції.

На заході були присутні перша леді, колишні президенти, речник Сейму, прем'єр-міністр, голова Конституційного Суду, митрополит та архієпископ.

Після засідання Сейму у Вільнюському кафедральному соборі відбудеться меса. Далі на Кафедральній площі президента зустрінуть підрозділи та командири Збройних сил Литви.

"Сьогодні я вдруге складав президентську присягу. Я пообіцяв нації захищати та зміцнювати Литву, служити батьківщині, демократії та добробуту нашого народу. Я продовжуватиму підтримувати місію стояти на правильному боці історії", – наголосив глава Литовської держави.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" збільшує кількість поїздів, у яких будуть жіночі купе, з 1 серпня перевізник додасть ще чотири напрямки. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України викрила на корупції виконувача обов'язків заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві.

Головне