Нацполіція викрила шахраїв, які продавали волонтерам та військовим неіснуючі авто для ЗСУ

Нацполіція викрила шахраїв, які продавали волонтерам та військовим неіснуючі авто для ЗСУ

Нацполіція викрила шахраїв, які продавали волонтерам та військовим неіснуючі авто для ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Два організатори і четверо активних учасників злочинної схеми наразі відбувають покарання у виправній колонії на Житомирщині. Окрім них, до складу групи входило ще шість осіб.

Аби "заробити", фігуранти розміщували в соціальній мережі оголошення про продаж автівок, і навіть обіцяли доставити їх на фронт. Натомість як тільки отримували гроші, переставали виходити на звʼязок і зникали.

Один із ошуканих, поранений військовий ЗСУ, перебуваючи у шпиталі, разом із побратимами хотів придбати для свого підрозділу автомобіль за 120 тисяч гривень. Через те, що "продавець" зробив знижку до 100 тисяч гривень і сам зголосився доставити автомобіль на передову, чоловік довірився йому та перерахував усю суму, але автівки так і не отримав.

На сьогодні поліцейські встановили 22 осіб, які перерахували кошти шахраям. Утім отримані в ході слідства дані свідчать, що кількість потерпілих внаслідок злочинної діяльності фігурантів значно більша.

Нагадаємо, за понад півтора роки повномасштабної війни правоохоронці викрили понад 60 представників УПЦ МП у співпраці з рф, торгівлі зброєю та навіть реалізації порнографічних матеріалів за участі неповнолітніх.

"За матеріалами СБУ розпочато 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), з яких 14 – митрополити церкви", - вказано у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру росіянину, який отримав звання "героя росії" за вбивство мирних жителів у Бучі на початку повномасштабного вторгнення рф.

 

 

Головне