Отримав "героя росії" за вбивство жителів Бучі: СБУ повідомила про підозру росіянину

Отримав

Служба безпеки України повідомила про підозру росіянину, який отримав звання "героя росії" за вбивство мирних жителів у Бучі на початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, йдеться про лейтенанта Нурсултана Муссагалеєва. Він є командиром розвідувального взводу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії зс рф (Псков).

Муссагалеєва після деокупації українськими війська Київщини вище військово-політичне керівництво рф нагородило зіркою "героя росії", а також медаллю "за бойові відзнаки".

24 лютого минулого року Муссагалеєв перетнув з окуаційною армією північний кордон України і прибув до Бучанського району для підготовки до наступу на Київ. Там лейтенант брав участь у так званих "зачистках", яким намагалися придушити рух опору та залякати містян.

Зокрема, він наказав своїм підлеглим викрасти 29-річного місцевого жителя. У той момент чоловік проїжджав на автівці через російський блокпост. Тоді чоловіка вивезли до лісу поблизу селища Дмитрівка. Там його довго і жорстоко катували, а потім за наказом Муссагалеєва розстріляли і покинули тіло.

Крім того, СБУ отримала свідчення російського полоненого. Він під час наступу на Київщину перебував у складі підрозділу Муссагалеєва. Росіянин підтвердив факт катувань і розстрілу мешканця Бучанського району. Також встановили інших учасників розстрілу українця. Це заступник командира взводу окупантів старший сержант Олексій Колесніков та командир 2-го відділення ворожого підрозділу сержант Олександр Вісєлков.

Муссагалеєву та двом його спільникам оголосили про підозру за ч. 1 ст. 28 та чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила рецидивіста, який допомагав російським загарбникам встановлювати мінні поля під час окупації Харківської області.

Головне