Нацбанк випустив памʼятні різдвяні монети у вигляді дзвоників

Нацбанк випустив памʼятні різдвяні монети у вигляді дзвоників

Національний банк України випустив памʼятні різдвяні монети у вигляді дзвоників, які присвячені відомій колядці Щедрик в обробці композитора Микола Леонтовича.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку. Як зазначається, очільник НБУ Андрій Пишний із заступником голови Місії США в Україні Робертом Нідемом презентували набір пам’ятних монет під назвою "Щедрик – колядка дзвонів", у який входять три монети.

Набір "Щедрик" продовжує серію "Українська спадщина" та був присвячений відомому всьому світу твору українського композитора. Набір був презентований у четвер, 21 грудня, у Національному банку України.

За словами Пишного, уперше в українській нумізматиці було обрано форму дзвоника для дизайну монети, оскільки мелодія "Щедрика" нагадує передзвін, водночас американська версія цієї пісні називається "Колядка дзвонів".

"Синергія та єднання двох культур – української та американської – сприяли створенню композиції, яка тепер є символом Різдва в усьому світі. Ми пишаємося стратегічним партнерством зі США. А монети-дзвоники, що поєднали в собі наші національні кольори, стануть символом продовження нашої багаторічної співпраці", - розповів голова НБУ Андрій Пишний.

При цьому Робер Нідем отримав у подарунок від Пишного один із перших примірників набору пам’ятних монет "Щедрик – колядка дзвонів". 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Національний банк України до річниці визволення Херсонщини ввів у обіг нову пам’ятну монету. Нова пам’ятна монета має назву "Антонівський міст" та присвячена одній з трьох основних переправ через Дніпро у Херсонській області.

Головне