НАТО і Південна Корея обговорять присутність військових КНДР в Україні

НАТО і Південна Корея обговорять присутність військових КНДР в Україні

Делегація Південної Кореї 28 жовтня відвідає засідання Північноатлантичної ради НАТО, де обговорюватимуть дані про перебування військових КНДР на війні в Україні. На нараду також запрошено представників Японії, Австралії та Нової Зеландії.

Про це повідомляє пресслужба Альянсу.

На офіційному сайті НАТО повідомляється, що делегація Південної Кореї поінформує Північноатлантичну раду про розгортання військових Пічнічної Кореї у росії. Засідання відбудеться за участю партнерів з Індо-Тихоокеанського регіону, серед яких Японія, Австралія та Нова Зеландія.

Крім того, за даними корейського агентства Yonhap, делегація Південної Кореї також може обговорити з НАТО додаткову пдтримку України у війні з рф, включаючи потенційне відправлення "групи південнокорейських посадовців для моніторингу дій військових КНДР". Ця група, якщо буде відправлена, могла б закликати солдатів з КНДР здаватися, та потенційно можуть брати участь у допитах північнокорейських полонених.

Сеул також розглядає можливість постачання Україні зброї, оскільки до цього обмежувався лише гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, російські правоохоронці виявили незвичайний вантаж на трасі Курськ — Воронеж. В цивільному КамАЗі перевозили військовослужбовців з КНДР.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Канада передала Україні першу партію бронетранспортерів LAV, які зарекомендували себе як надійна техніка з високою маневровістю і адаптивністю до різних видів завдань.

Головне