НАТО домовилося про незворотність інтеграції України до Альянсу, - Гітанас Науседа

НАТО домовилося про незворотність інтеграції України до Альянсу, - Гітанас Науседа

У проєкті спільного комюніке саміту НАТО шлях України до вступу в Альянс визначать як "незворотний". Про це повідомило видання CNN. 

Президент Литви зазначив, що про це йшлося на нинішньому саміті НАТО і наразі це максимум, що можна зробити для членства України.

"У тексті (декларації саміту - ред.) буде відображено принцип незворотності, що інтеграція України до НАТО – це незворотний процес. Це своєрідний міст від нинішньої ситуації до майбутнього членства. Це той компроміс, який НАТО могло запропонувати українцям, і українська сторона згодна з цією версією тексту", – цитує його слова Delfi.

Нагадаємо, режим талібів в Афганістані продовжує жорстко обмежувати права людини, особливо жінок та дівчат. Так звана "поліція моралі" Талібану створює атмосферу страху та залякування, караючи за такі дії, як прослуховування музики, куріння кальяну чи західні зачіски. Про це йдеться у свіжому звіті Місії ООН зі сприяння Афганістану (МООНСА), пише CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, НАТО нарощує співпрацю з Україною, йдеться, зокрема, про нарощування здатності України самостійно виробляти зброю та снаряди, але й не тільки. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Головне