Нардепи, працівники СБУ та судді: генпрокурор розповів про кейси зрадників України

Нардепи, працівники СБУ та судді: генпрокурор розповів про кейси зрадників України

Генпрокурор України Андрій Костін розповів про випадки виявлення зрадників серед посадовців. Окремо в ефірі "Невідворотне покарання" на "Ми-Україна" він зупинився на кейсах суддів, колишніх народних депутатів та співробітників СБУ.

"Перший - це кейс колишнього народного депутата України, уявіть собі, двох минулих скликань - Балицький. Він обійняв посаду так званого керівника Запоріжжя, тут ми встановили що ця людина безумовно здійснила державну зраду. Він не тільки очолив цю окупаційну посаду, але і своїми діями сприяв тому, щоб провести фейкові рефередуми, направляв листи щодо так званого визнання цих псевдоутворень і сприяв тому, що рф незаконно анексувала цю частину української землі", - зазначив він.

Наразі проти нього в Україні вже є вирок - позбавлення волі терміном 15 років з конфіскацією майна із забороною займати будь-які посади.

Правоохоронні органи його ще не затримали, але розуміють що коли настане час і вже є вирок, "людина одразу буде за ґратами".

Офіс генпрокурора також має випадки із вчиненням держзради серед суддів, проти них є розпочаті кримінальні провадження. Костін зазначив, що його відомство також викрило так званих суддів, які виїжджали з окупованих територій, отримували посади в населених пунктах далеко від лінії фронту і вже там поширювали російські наративи, виправдовували агресію рф та всіляко приховували свою співпрацю з ворогом. При цьому посадовці, яким оголошено про підозру, усі відсторонені від виконання своїх обов'язків.

"Є і співробітники Служби безпеки , Нацполіції та інших правоохоронних органів і органів державної влади. Багато людей, які залишилася на тимчасово окупованих територіях і почали співпрацювати ( з росіянами - ред.)", - додав він.

Костін підкреслив, що для цих людей тих цінності, заради яких воюють українці на фронті і які об'єднують Україну з цивілізованим світом, просто не існує.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на лінії Куп’янськ-Лиман росіяни попри гучні анонси “великого наступу” навіть ініціативу у Сил оборони перехопити не можуть.

Головне