Нардепа Дубневича оголосили у розшук: його "знайшли" в лікарні

Нардепа Дубневича оголосили у розшук: його

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у розробці схеми зловживання газом на теплових електростанціях (ТЕЦ). Згодом він заявив, що знаходиться у лікарні.

Ця інформація надійшла від пресслужби НАБУ.

Дубневич не з'явився в НАБУ для повідомлення про підозру, тому спеціальний прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оголосив його в розшук. 

Підозрюваний Дубневич обвинувачується за статтями 191 частини 5 і частини 3 статті 27, а також статтями 209 частини 3 і частини 3 статті 27 Кримінального кодексу України.

Згодом у Центрі протидії корупції повідомили, що розшукуваний Дубневич вказав на те, що перебуває в українській лікарні, і приєднався до засідання по справі, в якій його обвинувачують.

"Депутат заявив, що зараз він перебуває в лікарні на території України, але не надав точну адресу свого перебування", - повідомили у ЦПК.

Нагадаємо, народний депутат Ярослав Дубневич отримав підозру в розкраданні газу на 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Впродовж 2013-2017 років Дубневич, ймовірно, організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на суму понад 2,1 млрд грн. Під його контролем підприємства-власники уклали угоди про закупівлю в "Нафтогазу" газу для виробництва теплової енергії українцям. Аби здешевити тепло для однієї з категорій споживачів "Нафтогаз" постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами суттєво нижчими від ринкових.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог знизив інтенсивність обстрілів на Запорізькому напрямку.

Головне