Написали лайку на пам’ятнику Бандері: у Києві судитимуть трьох молодиків

Написали лайку на пам’ятнику Бандері: у Києві судитимуть трьох молодиків

У Києві судитимуть трьох молодих людей, які, за даними слідства, за 5 000 гривень написали образливе слово польською мовою на пам’ятнику захисникам України та Степану Бандері.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

У травні 2024 року в Куренівському парку Києва невідомі осквернили пам’ятний хрест на честь захисників України та політичного діяча Степана Бандери. Правоохоронці встановили трьох підозрюваних — це 23-річний хлопець і двоє його знайомих 22 років.

За даними слідства, старшому хлопцю через Telegram звернувся невідомий, запропонувавши за 250 доларів пошкодити пам’ятний хрест, зробивши на ньому червоною фарбою непристойний напис польською мовою.

Хлопець перебував за межами Києва, тому звернувся до свого 22-річного знайомого, пообіцявши йому 1500 гривень за осквернення пам’ятника. Той погодився і взяв із собою товариша, розповіли в прокуратурі.

Уночі підозрювані зробили образливий напис на хресті та втекли. Зранку вандалізм виявили працівники благоустрою й повідомили про це поліцію. Як встановили правоохоронці, 23-річний фігурант отримав від замовника 5000 гривень, з яких 1100 віддав спільникам.

Усіх трьох обвинувачують за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років. Обвинувальний акт передали до суду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, країни НАТО планують надати Україні протягом наступного року фінансування в розмірі щонайменше 40 мільярдів євро та гарантувати стабільний рівень безпекової допомоги.

Головне