Намагались перетнути кордон: ухилянти замаскувалися під сніг, але це їх не врятувало

Намагались перетнути кордон: ухилянти замаскувалися під сніг, але це їх не врятувало

Двоє ухилянтів замаскувалися під сніг, щоб непомітно нелегально перетнути кордон України з Молдовою, але це їм не допомогло. Наразі порушників затримано.

Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в Telegram-каналі. Як зазначається, двоє військовозобов'язаних чоловіків намагались перетнути кордон в Одеській області. При цьому вони вдягли білі маскувальні костюми, аби не виділятись на тлі снігу, яким засипало регіон.

"Двох чоловіків при спробі незаконного перетинання державного кордону затримали прикордонники Подільського загону, неподалік села Топали Подільського району", - йдеться в дописі.

Як з’ясувалося, обидві особи є мешканцями Запорізької області. Вони підготувалися до нелегальної закордонної подорожі ретельно, зокрема, придбали собі через інтернет-мережу камуфльовані маскувальні халати білого кольору.

Вони дослухались порад свого знайомого і прибули до обумовленого місця, де зробили спробу "штурмувати" придністровський сегмент кордону між Україною та Молдовою. Проте прикордонники виявились пильними, внаслідок чого ухилянтів було вчасно затримано, повідомили в Силах оборони півдня.

Нагадаємо, українські прикордонники затримали чергову групу з п'ятьох порушників, що прямували до Придністровʼя, з метою незаконно перетнути державний кордон. Після затримання, як розповіли в Держприкордонслужбі, п'ятеро порушників зізнались, що з ними була ще одна людина.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Одеській області Служба безпеки України спільно з НАБУ ліквідували масштабну корупційну схему, де суд за 3,5 тис. доларів хабаря ухвалював рішення, які дозволяли ухилянтам під час війни виїжджати за кордон.

Головне