Нам потрібно більше інновацій: Федоров розповів про запуск 5G в Україні

Нам потрібно більше інновацій: Федоров розповів про запуск 5G в Україні

Міністерство цифрової трансформації працює над запуском в Україні мережі 5G. Про це повідомив очільник відомства Михайло Федоров.

За його словами, Мінцифри підписало з Міністерством транспорту Латвії меморандум про співпрацю, який передбачає запуск 5G в Україні.

"Домовилися про спільну роботу над упровадженням 5G в Україні, підтримкою мобільних операторів та відновленням широкосмугового інтернету", - зазначив Федоров.

Він наголосив, що Латвія є однією з перших країн у Європі, яка запустила загальнодоступний 5G. 

"Обмін досвідом з європейськими колегами дуже цінний для України. Нам потрібно більше інновацій у телеком-інфраструктурі, щоб не відставати від світових трендів і забезпечувати українців якісним зв’язком та інтернетом", - зазначив Михайло Федоров.

Разом з тим він висловив переконання, що співпраця з Латвією пришвидшить інтеграцію України до цифрової екосистеми Європи і дозволить створити технологічну телеком-інфраструктуру.

Як повідомляли "Ми-Україна", унаслідок російського вторгнення телеком-галузь України зазнала збитків на близько 2,2 мільярда доларів. Загалом росіяни пошкодили майже 3000 мобільних базових станцій.

Головне