Налаштував російські канали під час окупації Харківщини: СБУ затримала колаборанта

Налаштував російські канали під час окупації Харківщини: СБУ затримала колаборанта

Мешканець Великого Бурлука на Харківщині під час окупації організував трансляцію центральних телеканалів росії на території регіону. Про це повідомили у Службі безпеки України. 

Зловмисником виявився колишній інженер місцевої телерадіокомпанії, який проживав у селищі Великий Бурлук Куп’янського району.

За таку "послугу" загарбники влаштували свого поплічника до місцевої окупаційної адміністрації рф, де він отримував "зарплату" в російських рублях.

Крім того, у червні 2022 року колаборант дав інтерв’ю в ефірі кремлівського "першого каналу", в якому вихваляв окупаційний режим. А також – знявся у постановочному сюжеті російського телебачення про нібито надання місцевим "гумдопомоги" з рф. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін показав наслідки удару російських окупантів по херсонській лікарні. 

Загарбники обстріляли будівлю в обід 24 січня. Внаслідок цього у лікарні вибило шибки, також пошкоджень зазнали кабінети лікарів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник угорського уряду Віктор Орбан запросив прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона відвідати Угорщину задля обговорення вступу країни до Північноатлантичного альянсу. Про це повідомив Віктор Орабан.

 

Головне