Найманці групи "Вагнера" намагались закупити зброю в Туреччині, – WP

Найманці групи

Секретні документи Пентагону, витік яких стався днями, свідчать про наміри ПВК "Вагнер" домовитись із Туреччиною про закупівлю озброєння.

Як пише The Washington Post, у лютому "вагнерівці" спілкувались з неназваними турецькими особами щодо закупівлі озброєння та військового обладнання для потреб угруповання в Україні та Малі.

У звіті, як пише видання, йдеться про те, що тимчасовий очільник Малі Ассімі Гоїта начебто погодився на закупівлю зброї в Туреччині для потреб ПВК "Вагнер" та від її імені.

З наведених у звіті даних невідомо, чи знав турецький уряд про ці розмови і чи виявилися вони плідними. "Викриття того, що союзник по НАТО, можливо, допомагав росії у війні проти України, може виявитися вибухонебезпечним", підкреслює WP.

На сьогодні ані Туреччина, ані Малі офіційно оприлюднені дані не прокоментували.

Нагадаємо, цього тижня Пентагон розпочав розслідування через витік секретних документів, зокрема і про контрнаступ Збройних Сил України. Ці документи були виявлені у соціальних мережах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у польському Мінагро заявили, що імпорт українського зерна в Польщу тимчасово припиниться. Наразі йдеться про часовий проміжок до середини липня.

Головне