Нафтогаз передасть ВМС ЗСУ два буксирних судна

Нафтогаз передасть ВМС ЗСУ два буксирних судна

Група Нафтогаз ініціювала передачу двох буксирів-швартувальників Укртранснафти для потреб Військово-морських сил Збройних сил України. Про це повідомили у "Нафтогазі".

"До повномасштабного вторгнення маневрені буксири "Львів" та "Укртранснафта"залучались для швартовки танкерів із нафтою на морському терміналі "Південний", а тепер слугуватимуть надійною опорою нашим захисникам у лавах ВМС", - йдеться у дописі.

В "Нафтогазі" додали, що обидва судна не постраждали після початку повномасштабного вторгнення рф і перебувають на плаву. Вони укомплектовані необхідним обладнанням.

"Зокрема, їх можна використовувати для введення великогабаритних суден у порт і виведення з нього, для швартування та відшвартування суден, для здійснення кантування суден, буксирування портових барж та інших плавучих об'єктів", – додали у "Нафтогазі".

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо, що китайська Shaanxi Yanchang Petroleum Group збирається подвоїти закупівлю нафти з рф до кінця поточного року. Про плани нафтогазової держкомпанії із посиланням на власні джерела дізналось Reuters.

Співрозмовники інформагентства розповіли, що упродовж цього місяця компанія запустить в роботу додаткову установку для перероблювання сирої нафти. Як очікується, вона збільшить пропускну спроможність НПЗ на 50 000 барелів на добу.

Представник заводу дані про нарощування обсягів перероблення імпортної сировини виданню підтвердив, проте не уточнив звідки енергоносій завозитиметься.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в МВС назвали причину вибуху у Києві.

Головне