НАБУ і САП повідомили про підозру меру Мукачева: яка причина

НАБУ і САП повідомили про підозру меру Мукачева: яка причина

СБУ та НАБУ затримали мера Мукачева Андія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя на прізвисько "Блюк". Про це повідомляють пресслужби органів.

"САП і НАБУ спільно з СБУ викрили міського голову та голову районної ради на Закарпатті на зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки комунальної власності площею понад 3 га", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже девʼять разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар.

Варто зауважити, що землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на шість місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн.

"Серед підозрюваних: міський голова; голова районної ради; ексначальник відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради; два власники компанії-оцінювачки; оцінювач. Чинних та колишнього посадовців затримано у порядку ст. 208 КПК України", – наголосили в НАБУ.

Нагадаємо, що за матеріалами ДБР Генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України встановила очільника російського університету спецназу імені путіна, який готує бойовиків на війну. 

Головне