На Запоріжжя коригувальник російських ракет отримав 15 років ув’язнення

На Запоріжжя коригувальник російських ракет отримав 15 років ув’язнення

Суд засудив до 15 років позбавлення волі агента ФСБ, який коригував російські обстріли по Запоріжжю.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram. 

За матеріалами СБУ, засуджено коригувальника, який наводив російські ракети на Запоріжжя. Суд призначив зловмиснику 15 років ув’язнення за державну зраду. Агента ФСБ було затримано під час спецоперації у серпні 2022 року.

Служба безпеки встановила, що зрадник розвідував локації Сил оборони поблизу передової та коригував удари по цивільній інфраструктурі обласного центру. Серед цілей ворога були оборонні заводи та пункти базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

Агент отримував гроші від ФСБ на власну банківську картку та використовував телефон для зв’язку з окупантами. У разі захоплення міста, окупанти обіцяли зловмиснику “посаду” в так званих “розстрільних загонах” рф.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали трьох мешканців Слов’янська, які за гроші від російських спецслужб підпалювали службові автомобілі Сил оборони у прифронтових регіонах Донеччини.

Головне