На Запоріжжі триває примусова евакуація з прифронтових районів, - Малашко

На Запоріжжі триває примусова евакуація з прифронтових районів, - Малашко

Примусова евакуація з прифронтових населених пунктів Запорізької області, оголошена у серпні, триває. Як це відбувається та чи багато людей відмовляється в ефірі "Ми-Україна" розповів очільник місцевої ОВА Юрій Малашко.

Він відзначив, що у двох районах, де оголосили таку евакуацію - Пологівському та Василівському - ще лишається одна дитина - але і її з родиною невдовзі вивезуть.

"Ми кожного дня працюємо над евакуацією разом з поліцією і особливо в містах на лінії фронту - саме звідти ми максимально намагаємося вивезти людей похилого віку, маломобільних в тому числі. Це нам вдається, але деякі навіть відмовляються", - додав він.

Нагадаємо, обов'язкову евакуацію оголосили також і з низки прибережних громад Херсонщини. Влада прийняла відповідне рішення, зважаючи на складну безпекову ситуацію. Ворог активно гатить по вказаному регіону з важкого озброєння, включно із застосування керованих авіаційних бомб, щоденно є поранені та загиблі. В місцевій ОВА наголосили, що підготували для евакуації все, що для цього потрібно: і безпечні маршрути, і транспорт, і подальшу підтримку людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо рф напередодні, 25 вересня, здійснило черговий ракетний удар по Миколаєву. По місту вгатили ракетою Х-59, по районах області летіли “шахеди”. Є багато пошкоджень, проте минулося без пострадалих.

Головне