На Запоріжжі минулої доби зафіксовано 400 вибухів, - ОВА

На Запоріжжі минулої доби зафіксовано 400 вибухів, - ОВА

Протягом останньої доби російські війська завдали 400 ударів по населених пунктах Запорізької області.

Про це повідомив голова ОВА Іван Федоров.

За його словами, російські війська здійснили 9 авіаударів по Кушугуму, Новояковлівці, Комишувасі, Степногірську, Приморському, Оріхову, Новоандріївці та Левадному.

Крім того, 245 безпілотних літальних апаратів різної модифікації атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне. Водночас 6 обстрілів РСЗВ завдали ударів по Роботиному та Новоандріївці.

Загалом було зафіксовано 140 артилерійських обстрілів по території Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного.

"Надійшло 30 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали", — повідомив Федоров.

Нагадаємо, речник Сил оборони півдня Владислав Волошин заявив, що армія російської федерації готується до штурмових дій на Запорізькому напрямку.

"Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове", - заявив Волошин.

Волошин наголосив, що біля Роботиного окупанти також формують підрозділи.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, кремлівська влада почала реалізовувати нову стратегію управління тимчасово окупованими територіями України під назвою "Время героев". Вона передбачає передачу керівних посад у регіонах, таких як так звані "лнр" і "днр", а також на окупованих частинах Запорізької, Херсонської областей і Криму, військовим злочинцям.

Головне