На Запоріжжі група злочинців збагатилась 1,7 млн грн на дровах для прифронтових міст та сіл

На Запоріжжі група злочинців збагатилась 1,7 млн грн на дровах для прифронтових міст та сіл

Слідчі Василівського райуправління поліції та оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Національної поліції України викрили злочинну групу, яка заволоділа 1,7 млн грн бюджетних коштів, призначених для закупівлі дров для жителів прифронтових населених пунктів.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області. 

Упродовж листопада-грудня 2022 року службовці однієї із селищних рад уклали низку договорів з підприємцем та підконтрольною йому фірмою на закупівлю  загальну суму понад 9 млн грн.

Згідно з договорами, підрядник мав поставити дрова, проте сторони угод штучно завищили ціну на товар, що призвело до збитків для бюджету майже на 1,7 мільйона гривень.

Один із фігурантів легалізував частину отриманих злочинним шляхом коштів, придбавши на них елітний автомобіль Range Rover за 1,5 млн грн.

23 травня працівники поліції провели обшуки за місцями проживання учасників групи, вилучили 99 000 гривень, понад 3800 доларів, автомобіль Range Rover, документи та мобільні телефони.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

На цей час вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів. На майно, здобуте злочинним шляхом, накладено арешт. Досудове розслідування триває.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві закордонних справ Китаю повідомили, що наразі не мають інформації щодо відправлення офіційної делегації КНР на Глобальний мирний саміт у Швейцарії.

Головне