На Закарпатті правоохоронці викрили підпільний нафтопереробний завод

На Закарпатті правоохоронці викрили підпільний нафтопереробний завод

На Закарпатті в місті Мукачево правоохоронці викрили незаконний нафтопереробний завод, який виготовляв підроблене пальне та постачав його до заправних станцій.

Цю інформацію оприлюднили на сайті Офісу генерального прокурора.

За допомогою спеціального обладнання та наявної виробничої бази на цьому підприємстві виготовляли нафтопродукти, які мали підозрілу якість. Після чого ці продукти реалізовували громадянам, як на території заводу, так і через мережу підконтрольних заправних станцій, не сплачуючи необхідних податків до бюджету.

whatsapp-image-2023-10-25-at-105958-3.jpeg (388 KB)

За інформацією правоохоронних органів, керівництво столичної компанії є причетним до цього виду діяльності. Весною 2023 року ця компанія купила нафту на аукціоні, і без належної ліцензії виробляла продукти, включаючи бензин, дизельне пальне та компоненти.

Водночас слідчі перевіряють можливу причетність діючого депутата Закарпатської обласної ради до цієї схеми. Цього депутата пов'язують із колишнім депутатом, якого обвинувачують у державній зраді.

Слідчі вилучили господарську документацію, конспекти та комп'ютерне обладнання, а також готівку у національній та іноземній валюті, еквівалентну приблизно 3,3 мільйона гривень.

Крім того, на території заводу було знайдено 600 тонн нафтопродуктів та обладнання для їх виготовлення загальною вартістю практично 150 мільйонів гривень, а також спеціалізовані транспортні засоби. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі згідно з Кримінальним кодексом України.

whatsapp-image-2023-10-25-at-105959-2.jpeg (204 KB)

whatsapp-image-2023-10-25-at-110000-1.jpeg (387 KB)

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ДБР перевіряють законність перебування виконувача обовʼязків мера Чернігова за кордоном.

Головне