На Волині ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації: вилучено $60 тис готівки

На Волині ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації: вилучено $60 тис готівки

Служба безпеки України на Волині викрила учасників злочинної схеми, які за гроші пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації, виготовляючи фіктивні документи.

Про це повідомляє СБУ Волинській області.

Служба безпеки ліквідувала схему ухилення від мобілізації, в якій брали участь група осіб. Зловмисники пропонували військовозобов'язаним послуги виготовлення пакета документів для “списання” їх з військового обліку за гроші. Серед злочинних дій, зафіксована організація фіктивних медичних довідок та обстежень, на основі яких МСЕК незаконно оформлювала групу інвалідності здоровим чоловікам.

Для реалізації цієї схеми фігуранти використовували свої зв’язки у волинських лікарнях та міській МСЕК, що дозволяло знімати призовників з військового обліку. Вартість “послуг” складала від 7 до 12 тисяч доларів США з особи. 

Під час обшуків за місцями проживання та роботи учасників було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, готівкові кошти в сумі понад 60 тисяч доларів США та готові фальшиві медичні документи.

Двом фігурантам вже повідомлено про підозру за ч.2 ст. 28 та ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають для встановлення всіх учасників схеми та їх притягнення до кримінальної відповідальності. 

Заходи з викриття проводилися спільно співробітниками Управління СБ України у Волинській області та УСР за процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України нейтралізувала агентурну групу воєнної розвідки рф, до складу якої входило подружжя та житель Херсонщини.

Головне