На узбережжя Одещини винесло мертвих дельфінів, серед яких дитинча

На узбережжя Одещини винесло мертвих дельфінів, серед яких дитинча

Російські окупанти продовжують вбивати на лише населення України, але і наших тварин. Так, на Одещині було виявлено мертвих дельфінів, зокрема дитинча.

Як пояснив начальник науково-дослідного відділу  Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв, дельфіни загинули через дії російського флоту. За його словами, через використання окупантами гідролокаторів або сонарів утворюються потужні хвилі, які негативно впливають на здоров'я тварин - дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів і стають фактично "сліпими". Після цього вони вже не здатні вполювати їжу чи орієнтуватися у просторі, тому натрапляють на ворожі міни або розбиваються об скелі.

"Тільки знищення рашистського флоту дасть шанс дельфінам відчути полегшення життя. І для відновлення чисельності їх популяцій потрібно створювати великий по площі морській резерват", - наголосив фахівець.

Як повідомляли "Ми-Україна", житель Одещини виявив на морському узбережжі міну, яку винесло на берег штормом. Про знахідку чоловік терміново повідомив прикордонників.

Головне