На ТОТ Херсонщини росіяни потерпають від тифу та холери

На ТОТ Херсонщини росіяни потерпають від тифу та холери

У військових армії рф в Україні виявили захворювання на тиф та холеру. На Херсонщині вже зафіксовано смертельні випадки, кількість хворих зростає.

Про це повідомляє BILD.

Експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, посилаючись на повідомлення з фронту, заявив, що серед окупантів вже є смертельні випадки від черевного тифу і холери, і кількість інфікованих зростає.

За даними пропагандистів, кожному солдату видають 18 літрів води на 14 днів у пластикових пляшках. Командири мають забезпечити щонайменше 1,5 літра на добу для кожного, але в такому разі вода закінчується за чотири дні. Через нестачу води солдати змушені пити брудну воду з річок та колодязів, фільтруючи її через тканину, що призводить до захворювань на тиф і холеру.

Російський воєнкор повідомляє про "збільшення випадків захворювання на черевний тиф і холеру з 15 червня".

Минулого четверга російський солдат заявив на відео, що його товариші здаються в полон через нестачу води.

"Три дні не було ні їжі, ні води", – сказав він.

У відповідь російська пропаганда розповсюджує неправдиві заяви про холеру на підконтрольній Україні частині Херсонської області. Голова місцевої інфекційної лікарні Олена Тимошенко спростувала ці твердження, заявивши, що холери там немає вже 20 років, і немає передумов для спалаху інфекції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова СБУ Василь Малюк натякнув, що Україна працює над знищенням ворожих систем ППО у тимчасово окупованому Криму.

Головне