На Сумщині вибухотехніки знешкодили російську ракету Х-59

На Сумщині вибухотехніки знешкодили російську ракету Х-59

Вибухотехніки поліції Сумської області знешкодили авіаційну ракету Х-59, виявлену у полі неподалік одного з місцевих сіл, яка не вибухнула після падіння.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

На полі поблизу одного з сіл Сумщини виявили російську авіаційну ракету Х-59, яка після падіння не здетонувала. На місце небезпечної знахідки прибула мобільна група вибухотехнічної служби поліції Сумської області. 

“Ракета класу “повітря – земля”, близько семи метрів завдовжки, важить 930 кілограмів та має потужну бойову частину вагою понад 280 кілограмів”, - йдеться у повідомленні.

Вибухотехніки відокремили бойову частину від корпусу ракети, вивезли її на безпечну відстань від житлових зон і знешкодили за допомогою вибухівки. 

“Поліція нагадує громадянам, що у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, підозрілих предметів, схожих на боєприпаси чи їх рештки, а особливо бомб, безпілотних літальних апаратів різних типів, ракет або їх частин ні в якому разі не варто підходити близько до них та чіпати”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на півночі Молдови неподалік кордону з Україною виявили уламки ворожого "снаряда". Про це інформує Прикордонна поліція Молдови.

Як писали “Ми-Україна” раніше, росія здійснила масштабну повітряну атаку на Україну та використали 136 дронів-камікадзе та дві ракети.

Головне