На Рівненщині вщент згоріла дерев'яна церква ХІХ століття (фото)

На Рівненщині вщент згоріла дерев'яна церква ХІХ століття (фото)

На Рівненщині, у селі Золотолин, Костопільської територіальної громади, у суботу, 16 вересня, вщент згоріла дерев'яна церква ХІХ століття.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Рівненській області на сторінці у Facebook.

"16 вересня о 03:34 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу в місцевій церкві села Золотолин, Костопільської ТГ, Рівненського району", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прибувши на місце пожежі вогнеборці вже побачили повністю охоплену вогнем дерев'яну будівлю церкви. Усе свідчило про пізнє виявлення та повідомлення про спалах пожежі. На ліквідацію відразу було подано вогнегасні речовини.

О 4:44 пожежу було локалізовано, а о 06:55 вже повністю ліквідовано.

"Внаслідок пожежі вогнем знищено дерев'яну будівлю культової споруди розміром 20х7 м та церковне майно. Жертв та постраждалих не має". - розповіли в ДСНС.

До ліквідації було залучено чотири пожежні автоцистерни та 10 рятувальників. Причина пожежі та розміри збитків наразі встановлюються.

Ця будівля була історичною пам’яткою архітектури місцевого значення 1877 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, неподалік Києва у суботу, 16 вересня, вдень сталась масштабна аварія. ДТП трапилась на Житомирській трасі, рух у напрямку Житомира практично перекритий. Очевидці розповідають, що внаслідок цього є постраждалі. На місці аварії вже працюють співробітники Національної поліції. Також там перебуває велика кількість карет "швидкої допомоги".

Головне