На протест проти призову на військову службу у Єрусалимі вийшли тисячі ультраортодоксальних євреїв

На протест проти призову на військову службу у Єрусалимі вийшли тисячі ультраортодоксальних євреїв

Десятки тисяч ультраортодоксальних євреїв вийшли на протест в центрі Єрусалиму проти призову студентів єшиви на військову службу. Про це повідомляє Times of Israel.

Нещодавно для цієї категорії громадян скасували звільнення від військової служби, після чого їх сколихнула хвиля обурення.

На вулицях Єрусалиму євреї били машини, місцями виникали пожежі. Протестувальників розганяли поліція, кіннота та водомети.

Протестувальники напали на автівку ексміністра охорони здоров’я Ізраїлю Якова Ліцмана, пише Times of Israel.

Газета також повідомляє, що, за даними поліції, кілька правоохоронців отримали поранення.

Двох людей заарештували за підозрою в нападі на поліцейських, ще трьох — за кидання каміння та інших предметів, пише Times of Israel.

Нагадаємо, у Києві помер казахський опозиційний журналіст Айдос Садиков на якого скоїли замах. Чоловік 13 днів перебував у глибокій комі. Про це на Facebook-сторінці повідомила його дружина Наталія Садикова.

Як писали "Ми-Україна" раніше, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації українські захисники ліквідували близько 545 090 осіб. Лише за минулу добу росія втратила 1280 своїх військових. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

 

Головне