На Прикарпатті прикордонник за $4 тисячі допоміг ухилянту виїхати за кордон

На Прикарпатті прикордонник за $4 тисячі допоміг ухилянту виїхати за кордон

На Прикарпатті затримали прикордонника, який організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Про це повідомляє Спецпрокуратура Західного регіону.

Слідство встановило, що 22-річний підозрюваний, скориставшись своїм статусом правоохоронця, налагодив злочинний механізм для перетину військовозобов’язаними державного кордону поза межами пунктів пропуску на Прикарпатті.

Відомо, що він перевіз місцевого мешканця призовного віку, який ховався у багажнику його автомобіля під ковдрою. Інспектор проінструктував “клієнта” про його поведінку під час і після перетину кордону та отримав 4 тисячі доларів США за свої послуги. Під його контролем чоловік успішно дістався до відправного пункту та потрапив до однієї з країн ЄС.

Прикордонника затримали у порядку ст. 208 КПК України, а суд обрав для нього запобіжний захід. Крім цього, триває перевірка його можливої причетності до аналогічних правопорушень.

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону підозрюють інспектора прикордонної служби в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України) фігуранту загрожує від семи до дев’яти років ув’язнення з трирічним позбавленням права займати певні посади та конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР у Львові за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, прикордонники Мукачівського загону затримали двох 25-річних чоловіків з Донеччини, які намагалися нелегально перетнути кордон з Румунією.

Головне