На Прикарпатті чиновник незаконно передав землі біля "Буковеля", - Офіс генпрокурора

На Прикарпатті чиновник незаконно передав землі біля

На Прикарпатті посадовець ГУ Держгеокадастру незаконно передав у власність землі біля "Буковеля".

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, підозрюваний хоч і не мав на це повноважень, але підписав та видав незаконний наказ. 

Внаслідок такого рішення із земель лісогосподарського призначення, які перебували у постійному користуванні Державного підприємства "Надвірнянське лісове господарство", було вилучено земельні ділянки. Вони розташовані поблизу гірськолижного комплексу "Буковель".

Надалі ці землі вартістю 17 млн гривень було передано у приватну власність. Таким чином першому заступнику начальника ГУ Держгеокадастру в Івано-Франківській області оголосили про підозру в перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Нагадаємо, керівник апарату КМВА допомагав депутатам Київради ухилятися від військової служби. Високопосадовець незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва. Правоохоронцям відомо про оформлення "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Цьому також сприяв командир однієї з військових частин тероборони.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України виявила компанію, яка організовувала оптові постачання засобів тактичної медицини до російської федерації під час повномасштабної війни. Основним підозрюваним у цій діяльності є власник одного з найбільших підприємств в Україні, яке виробляє гумові та пластикові вироби, зокрема для військового обладнання. Протягом 2022-2023 років підприємство переправило до рф джгути та бинти на суму понад 40 мільйонів гривень.

Головне